Městští strážníci kontrolují hřiště, v Opočně budou park uklízet studenti.

„Je to hrozné, park je samá použitá jehla, pohazuje je tam mládež z celého města,“ postěžovala si do nedávné ankety Rychnovského deníku Růžena Valášková z Opočna. Městská policie o tomto problému ví a do zámeckého parku dělá již pravidelné vyjížďky. „Použité jehly se našly, dohodli jsme se proto s řediteli škol, že v rámci pracovního vyučování budou studenti chodit park uklízet,“ uvedl starosta Opočna Štěpán Jelínek.

Problém s poházenými injekčními stříkačkami zaznamenali i strážníci v Kostelci nad Orlicí. „Skleněné jednorázové jehly jsme nalezli na okraji města. Začali jsme kontrolovat i dětská hřiště a pískoviště,“ uvedl velitel městských strážníků Petr Paulus.

Jako dlouhodobý problém to řeší i strážníci v Týništi nad Orlicí. „Bohužel se občas vyskytují. Při kontaktu může hrozit nebezpečí žloutenky,“ varoval před nimi velitel Martin Štěpánek.

Pro likvidaci jehel jsou policisté speciálně vyškoleni a mají rukavice, kterými je odborně sbírají. Varují všechny občany, aby se jich nedotýkali a při jejich nalezení aby vše hlásili na polici