Scénku už po několik let pořádá pro obyvatele města Centrum pro volný čas Háčko ve spolupráci s Městským kulturním střediskem. Okolí vánočního stromu bylo i přes sychravé počasí zcela zaplněno diváky, mezi nimi tvořily velký počet zejména malé děti.

Největším zážitkem pro děti byli koně

Pro ně byl největší atrakcí příjezd tří králů na koních. Králové přijeli darovat svaté rodině dary v podobě zlata, kadidla a myrhy. Zhruba půlhodinová scénka oživlého příběhu se všem přihlížejícím líbila a účinkující po zásluze odměnili pořádným potleskem.

Představení se velice zamlouvalo také dětem. „Už jsem tady na betlému byla vloni, ale zase se mně to moc líbilo. Nejvíce se mi líbili ti živí koně. Ráda bych se na nich svezla, ale asi to nepůjde," svěřila se sedmiletá Lucka Vavřenová. „Já jsem byla poprvé, také se mně to moc líbilo. Nejhezčí byla ta maminka s miminkem," dodala čtyřletá Zojka Bílá.

Po ukončení programu byla dětem ještě nabídnuta možnost prohlédnout si zblízka jesličky s Ježíškem a nebo živé koně. S účastí diváků byli pořadatelé spokojeni. Jak prozradila pořadatelka Markéta Šolcová, se sháněním herců to složité nemají.

„V Kostelci je spousta ochotných a šikovných lidí. Účastní se především klienti našeho centra. Letos ale nastal problém, protože nám těsně před vystoupením jeden král onemocněl, tak jsme museli improvizovat a narychlo sehnat náhradu. Jinak řadu let už máme stálé herce, občas se však někdo obmění," dodala Šolcová.

Důkazem je představitel Josefa Roman Hanuš. „Tuto roli zastávám už sedm roků a za tu dobu jsem vystřídal čtyři Marušky. Zaskočit by mě už nic nemělo, protože za ty roky svou roli dobře znám," uvedl Hanuš.

Představitelkou Marie je čtvrtým rokem Hana Segars. „Se svojí rolí jsem spokojená a hraji ji ráda. Dvakrát už jsme hráli s živým miminkem, to bylo lepší. Nyní ale malé děti nejsou, a tak musíme improvizovat s panenkou," dodala Hana Segars.