Akce Česko zpívá koledy, do které se zapojilo více než 280 míst v celé České republice i ve světě, se vydařila. „Bylo to úžasné, jsme nadšení," nešetřila chválou Andrea Dyntarová z Náchoda. „Pěkně nás to vánočně naladilo a jsme rádi, že jsme přišli. Pokud by se zpívání konalo i v příštím roce, určitě opět rádi přijdeme," slíbila Dyntarová, která si prý advent užívá plnými doušky.

Spokojená a s úsměvem na tváři dozpívala i Blanka Foltýnová z Náchoda. „Moc se nám to líbilo, bylo to fajn. Krásně jsme si zazpívali v příjemné vánoční atmosféře," řekla Foltýnová. Na Vánoce se už prý velmi těší. Peče cukroví a chystá se ještě trochu poklidit. „Potom už si budeme užívat vánoční pohodu," dodala.

Spolu s redakcí Náchodského deníku a mnoha Náchoďáky, mezi nimiž nechyběl ani místostarosta Tomáš Šubert, si zazpívaly i děti z kroužků Střediska volného času Déčko Náchod. To pomohlo při pořádání akce a připravilo při této příležitosti i tradiční vánoční výstavu Děti dětem.

„Akce dopadla výborně. Jsem moc spokojená. Do poslední chvíle jsem nevěřila, že se sejde tolik lidí," chválila ředitelka Déčka Ludmila Pohanková.

A jak byly spokojené malé zpěvačky, které musely koledy předem nacvičit? „Chodím do kroužku břišních tanců a po tancování jsme trénovaly zpěv. Moc se nám to líbilo a bavilo nás doprovázet kapelu Klapeto na malé hudební nástroje," řekla Petra Špačková z Náchoda.

Spokojeně odcházela i kapela Klapeto. „Hrálo se nám samozřejmě pěkně a potěšila nás velká účast lidí. Akce je to hezká a doufáme, že tradice bude pokračovat," uvedl Martin Tomek za celou kapelu.