Město Česká Skalice ale tvrdí pravý opak. Minulou středu se na staveništi uskutečnil kontrolní den. Nechyběli na něm zástupci odstupujícího dodavatele i stavební dozor investora. Město Českou Skalici jako investora zastupovala nově zvolená starostka Zuzana Jungwirthová a pracovníci odboru správy majetku a investic městského úřadu.

„Na stavbě jsou patrné vady. V podstatě žádná dílčí část projektu není dokončena. Proto jsme zadokumentovali zjištěné nedostatky. Na místě jsme sepsali a nafotili závady, které budou následně odstraněny,“ uvedla starostka města. Co bude následovat? Město Česká Skalice vypíše nové výběrové řízení na dostavbu koupaliště. Nový dodavatel stavbu dokončí. Dle vyjádření stavebního dozoru investora Jaroslava Jeništy bude muset některé věci předělat a opravit, další část lze jen dokončit. Město mezitím bude vymáhat po původním dodavateli nároky vzniklé při této investiční akci.

Na dělící hrázi, která rozděluje Rozkoš na velkou a malou část, je dobře vidět, že hladina nádrže je zhruba pět metrů pod normálním stavem. Rybáři tak se svým „nádobíčkem“ sedávají tam, kde by jindy měli nad hlavou několik metrů vody.
Rozkoš čeká na déšť, zásobu vody má aktuálně jen na dva měsíce

Jan Holý