Po celé odpoledne probíhalo v celém areálu koupaliště spousta originálních soutěží a her, při nichž bylo třeba ukázat svou zručnost, zdatnost ale také bystrost. Za každou úspěšně splněnou disciplínu obdržel soutěžící „Dřevíčské groše", za ně si pak bylo možno zakoupit podle získaného množství některou z mnoha atraktivních cen. Pro pobavení bylo možné využít skákacího hradu, povozit se na koních, nebo na řetízkovém kolotoči, popřípadě využít nabídky hronovských vodáků a projet se na raftech po vodní hladině koupaliště. Velký zájem byl také o malování na obličej, na to se stály dlouhé fronty.

Velkým překvapením byla hasící pěna, kterou na závěr nastříkali hasiči a děti si v ní pořádně zadováděly. Dobře zorganizované odpoledne si děti užily a dosytosti se vyřádily. Že vše vyšlo podle plánu pořadatelů, bylo znát po ukončení akce, kdy měli rodiče problém přemluvit děti, že už je nejvyšší čas jít domů.

„Dětský den byl druhou akcí, kterou jsme tento víkend pořádali a jsem rád, že nám bylo příznivě nakloněno počasí. Vše nám vyšlo skoro podle plánu a všichni, kteří pomáhali s přípravou a organizací si zaslouží pochvalu, jelikož bez ochoty spousty dobrovolníků by se takovýto maratón nedal zvládnout, ale vše je úspěšně za námi a nikdo z návštěvníků snad nelitoval, že na Dřevíčské koupaliště zavítal," řekl s úlevou hlavní pořadatel Martin Křička.