Podle slov starostky města Bronislavy Malijovské se členové skupiny na své poslední schůzce převážně shodli na tom, že pokud se bude budovat nové koupaliště, tak jedině v „Podskalí“ u řeky Metuje, tedy na místě původní plovárny, která byla před několika lety zrušena.


„Chceme mít samozřejmě koupaliště s možností parkování. Byl tedy dán návrh, aby architekt vypracoval studii, která by řešila nejen vzhled samotného koupaliště, ale i umístění parkovací plochy,“ sdělila Bronislava Malijovská. Zadaná studie by měla být hotová již příští rok. Pokud ji pracovní skupina zhodnotí kladně, převezmou vše odborné útvary MěÚ a zajistí vypracování dokumentace až ke stavebnímu povolení. Město se bude muset poté také začít poohlížet po možných dotačních titulech, které by vysněnou plovárnu pomohly vybudovat.


„Dělali jsme si průzkum a zjistili jsme, že třeba koupaliště v Třebechovicích pod Orebem či v Lodíně přišlo před několika lety na 32 milionů korun. Stavební práce jdou ale nahoru, a tak minimálně tato částka by čekala i nás. Vybudování koupaliště je nyní ve městě skutečně prioritou. Po tři volební období je tato problematika odsouvána, a tak už je opravdu na čase, aby se s tím něco začalo dělat,“ uznává novoměstská starostka Bronislava Malijovská .