Kuře s nádivkou z vinné klobásy
Potřebujeme:
jedno kuře vážící asi kilogram,
jednu malou červenou cibuli,
150 gramů žampionů,
20 gramů másla,
200 gramů vnitřku vinné klobásy,
jedno vejce,
sůl, pepř, majoránku,
jeden stroužek česneku,
50 gramů strouhanky
a slanou vodu k potírání.
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenké plátky. Rozpustíme máslo a podusíme cibuli a houby. Potom rozmícháme vnitřek vinné klobásy s vejcem a ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Přidáme prolisovaný česnek. Zahustíme strouhankou a vše důkladně promícháme. Kuře omyjeme, osušíme, dutinu naplníme připravenou nádivkou a zašijeme kuchyňskou nití. Povrch masa osolíme a opepříme. Kuře pečeme ve vyhřáté troubě za častého podlévání, dokud nemá kůrčičku.
(zr)