Anonym kritizoval převod městského stadionu z městské organizace na město, což má podle vedení radnice zlepšit využívání městského zimního stadionu. Přitom však autor anonymu osobními komentáři útočil na poměry náchodského starosty Jana Birke či zpochybňoval schopnosti vedoucího odboru kultury Romana Touška. Redakce Deníku obdržela tento anonym také, ale je standardní praxí, že anonymy, zvláště mající pouze styl komentáře a osobních názorů, se nezveřejňují a ani jiným způsobem neřeší.

Chtějí tohle slušní Náchoďáci číst?

Magnusek zastupitelům sdělil, že psaní takových anonymů je praxí, s níž nesouhlasí. „Šokovalo mě, že zastupitel, veřejná osoba, ten anonym vezme a dá ho na svůj profil. Vezme a dá ho na svůj profil člověk zastupitele, anonym, který není názor, to je nepředstavitelná věc, která se podle mě stala," uvedl Magnusek. A dodal: „Je to šílené podle mě, co se tady odehrálo. Nevěřím , že slušní Náchoďáci chtějí číst anonym na webu zastupitele." Magnusek dodal, že nyní nehovoří o obsahu a ani se nezastává nikoho v dopise uváděného, ale zajímá ho, jestli bylo nutné pověsit anonym na svůj osobní veřejný profil. Pak se zeptal zastupitele za Stranu zelených Michala Kudrnáče, jestli bylo toto nutné. A uvedl, ať si uvědomí, že by se to mohlo týkat i jeho, jeho rodiny.

„Možná to bylo neuvážené"

„Možná to bylo neuvážené, to přiznávám," odpověděl Michal Kudrnáč. Podle něj to měla být informace. Za to, co se stalo, se však vzápětí před zastupiteli omluvil.

Pak se Magnusek obrátil na Kudrnáčova kolegu Jana Ježka s tím, že oba reprezentují část voličů, která nakonec má v zastupitelstvu zastoupení větší, než strana, která dlouhá léta městu vládla, a ptal se ho, zda s touto praxí souhlasí. Ježek uvedl, že ne a že to svému kolegovi také řekl.