A pak to všechno mohlo začít. Nejdříve u stánků s občerstvením spolku Pronáměstí a potom obchůzkou kolem náměstí a po krámech.

Hospodáři od nás koně a různá jiná zvířata kupovali, hospodyně s medvědem mazurku tancovaly, aby tak zajistily dobrou úrodu napřesrok a všichni si s muzikanty zanotovali.

„My vám všem děkujem, štěstí, zdraví vinšujem!"

Na vědomost vám všem dáváme, že se během masopustního koledování po jaroměřském náměstí a okolí, které proběhlo v pátek 5. února odpoledne, podařila nashromáždit opět větší finanční částka než v roce loňském! Letos jste všichni, kteří jste se u masopustního průvodu zastavili, zasmáli se, zazpívali a zatancovali si, podarovali klienty z Domova sv. Josefa v Žirči celkovou částkou 4 666 korun.

Pokladničky s koledou jsme v sobotu 6. února předali klientům nemocným roztroušenou sklerózou a potěšili je i masopustním vystoupením, které děti se svými učiteli nachystaly.

Peněžní dar bude podle slov paní Jitky Holcové použit na nákup tabletu s držákem, který bude využíván na cvičení paměti, koncentrace a řečové funkce u klientů Domova sv. Josefa. Velké poděkování také patří některým místním firmám a živnostníkům za starost o nakrmení všech koledníků! Těšíme se napřesrok a věříme, že i vy.

Jarka Holasová, za muzikanty a maškary ze ZUŠ F. A. Šporka, Jaroměř