Odkud se vzal nápad zúčastnit se soutěže krásy?
Pár kamarádů a známých mi říkalo, že bych nějakou soutěž měla zkusit, váhala jsem až jsem si nakonec řekla proč ne. Mám ráda výzvy. A přihlásila jsem se sama.

Měla jste už s podobnými soutěžemi nějaké zkušenosti?
Miss Junior je moje druhá soutěž. Na začátku léta tohoto roku jsem se dostala do finále soutěže Miss Princess of the World, kde jsem získala titul Miss Sympatie. Tam jsem také dostala podporu od realizačního týmu, abych to zkusila i v jiné soutěži, že bych mohla mít šanci.

Konkurence byla velká, čekala jste výhru?
Letos se přihlásilo kolem dvou tisíc dívek a všechny ty, které se dostaly do finále, byly šikovné a měly co nabídnout. Porota to neměla určitě jednoduché vybrat tu nejlepší, já osobně jsem měla jiný tip na vítězku.

Čím si myslíte, že jste porotu nejvíce zaujala?
V této soutěži nejde jen o vnější krásu, ale musely jsme i něco předvést. Nějakou dobu před soutěží jsme každý týden posílaly video o tom, co prožíváme a co přes týden děláme. Myslím, že právě tam se mi hodně povedlo natočit zajímavá videa. Snad jsem nezklamala ani na soustředění, které jsem si moc užila. Byl to takový „tábor se zaměřením". Od svých deseti let jsem závodně tančila latinsko americké tance a standardní tance, takže jsem nezažila jiná soustředění než ta taneční, kde se od rána do večera tančilo a dřela technika, aby to k něčemu vypadalo. Možná to byla pro mě výhoda, protože mi nedělal problém nácvik taneční choreografie na finálový večer. Stejně si ale myslím, že by tato otázka měla směřovat spíš na porotu.

Bylo naopak něco, co byste příště udělala jinak nebo lépe?
Jsem introvert, takže moc neumím dávat najevo, co uvnitř prožívám. Často to okolí může chápat jinak, ale asi bych stejně nic neměnila, protože to bych už nebyla já.

Co říkalo na výsledek soutěže okolí? Rodina, kamarádi, spolužáci…
Rodina je pro mě vším. Rodiče mě od dětství ve všem podporovali a jedno období to se mnou neměli opravdu jednoduché, ale vždy stáli při mně, proto jsem teď ráda, že jsem jim to mohla alespoň trošku oplatit a společně se radovat. Překvapilo mě, jak mě spolužáci s třídním panem profesorem přivítali první den s ohromnou kyticí. Určitě jsem měla od kamarádů, ale i známých, které jsem dlouho neviděla velkou podporu, za což jim moc děkuji.

Domníváte se, že je krása v životě hodně důležitá?
Moje maminka mi vždycky říkala, že ne, že je důležité, jaký je člověk uvnitř a tím se snažím řídit.

Prozradíte váš názor na plastické operace? Podstoupila byste nějakou?
Ve svém věku jsem na tím ještě nepřemýšlela, ale když se mě ptáte, tak mě to nutí se nad tím zamyslet. Je pravda, že jiný postoj mám teď a jiný bude asi za dvacet let. Když je člověk mladý, je jasné, že žádné úpravy nepotřebuje, ale s přibývajícími roky může leccos plastická operace ze zdravotních důvodů vyřešit a pomoci. Takže „nikdy neříkej nikdy".

Jaké možnosti se vám vítězstvím otevřely a co vás v tomto směru ještě čeká?
Závazky vůči soutěži Miss Junior nejsou velké. Na příští rok se plánuje velký projekt do škol, který by zahrnoval sérii přednášek o zdravé výživě. Miss Junior se otevřeně staví proti bulimii a anorexii a vítězky by se měly stát tvářemi tohoto projektu. Dostala jsem nějaké nabídky na focení a akce, ale záleží na mně samotné, jakým směrem se vydám.