Po prohlídce přišel adrenalinový zážitek

Nejprve si všichni celou budovu včetně zázemí důkladně prohlédli, potom je už čekal adrenalinový zážitek. Někteří si po několika letech pauzy oblékli brusle a hurá na led. Po počátečním nejistém rozbruslení si vzali hokejky a vyzkoušeli si v nájezdech překonat nadějnou mladou brankářku Michaelu Frýbovou.

„Led byl pěkně tvrdý. Myslel jsem si, že to ještě umím, ale zjistil jsem, že jsem toho hodně zapomněl. Patnáct let jsem na bruslích nestál, ale bylo to perfektní," svěřil se po opuštění ledu starosta Červeného Kostelce Petr Mědílek.

Po šesti letech se postavil na brusle také místostarosta Broumova Kamil Slezák. „Zážitek to byl perfektní, bylo to příjemné zpestření a jsem rád, že jsme se tady takto sešli a trochu se rozhýbali. Po sezení v kanceláři jsme se na ledě také trochu zapotili," dodal.

S výbornými pocity odcházel z ledu i starosta Nového Města nad Metují Petr Hable. „Od mládí jsem byl rybníkář, a tak stadion pro mě byla vždy změna, ale moc rád jsem přijel a ledovou plochu na stadionu si vyzkoušel. Bylo to zajímavé zpestření od práce. Nešlo ani o ten pohyb, ale o odreagování a zavzpomínání si na mládí," řekl Petr Hable.

Nadšeně z ledu odcházel také místostarosta Police nad Metují Jiří Škop. „Moc se mně to líbilo. Dříve jsem byl hokejovým brankářem, tak jsem si to zase maličko připomenul. Na bruslích jsem teď stál opět asi po pěti letech, tak to bylo cítit i na nohách. Byl to super zážitek, odreagování, a tak se zase můžeme naplno věnovat práci," pochvaloval si Jiří Škop.

Z nadšení svých kolegů byla spokojená i hostitelka, starostka Hronova Hana Nedvědová. „Setkání jsme udělali na zimním stadionu, protože jsme se chtěli dokončenou stavbou trochu pochlubit. Jelikož řada z nás na bruslích nestála už spoustu let, tak jsme to chtěli tímto umožnit. Ale i ta chvilka strávená na ledu přispěla k uvolnění od pracovních povinností a zasmání," řekla starostka.

Po chvilce odreagování ale opět všichni zasedli ke stolu a začali řešit společné problémy.

Řešily se především dopravní problémy

„Hlavním cílem setkání bylo, abychom se vzájemně informovali o tom, kde a jaká nás čekají dopravní omezení. Je potřeba, aby toho každý věděl co nejvíce a mohl tak zpětně informovat své občany. Neznamená to, že když bude objížďka v Hronově, že to zajímá jen místní obyvatele. Důležité je, aby měli informace i lidé bydlící na objízdných trasách a také ti, co si plánují cestu daným směrem. Na řadu přišla řeč i o dalších společných problémech a informování, jak je ve svých městech řešíme," dodala starostka.

Vše ale nebylo zcela veselé jako bruslení. Na úvod setkání si všichni vzpomenuli na svého kolegu, místostarostu České Skalice, Josefa Daňsu, který před pár dny opustil tento svět. Minutou ticha uctili jeho památku.