Mladí hronovští kuchaři v mimořádně silné konkurenci opět nezklamali a vybojovali cenné druhé místo.

„První kolo soutěže proběhlo korespondenční formou, kdy každá přihlášená škola sestavovala soutěžní menu včetně kalkulace na deset porcí a pořizovala fotodokumentaci. Výrobky měly být použitelné ve školním a závodním stravování,“ řekla Deníku Renata Lelková, zástupkyně ředitele pro teoretickou výuku. Spolupořadatelská firma dodala všem školám výrobky, které měli soutěžící zařadit do sestavovaného menu. Ze 40 přihlášených se hronovská škola zařadila mezi 12 nejlepších a postoupila do druhého soutěžního kola v Mariánských Lázních. Soutěžní tým tvořili Petr Lindr, žák 4. ročníku oboru Hotelnictví a turismus a Jan Milt, žák 2. ročníku téhož oboru. Funkci trenéra zastávala učitelka odborného výcviku Anna Gáborová. Reprezentanti školy připravovali ve čtyřhodinovém časovém limitu plněnou baby papriku s paprikovou marinádou, králičí variace na ratatouille s vločkovými knedlíčky se žemlí a houbovou omáčkou a jogurtové knedlíčky s borůvkovou omáčkou. Druhé místo je podle Lelkové zaslouženým úspěchem mladých kuchařů i celé školy. Pro Petra Lindra bylo největším překvapením vyhlašování výsledků, které nepostrádalo humorné momenty. „Když jsme zaslechli název knedlíčky a jméno naší školy, tak paní učitelka Anna Gáborová tragicky zvolala: Cože? Proč? Myslela si totiž, že se mluví o nejhorším výrobku, protože právě knedlíčky nám při vymýšlení receptur daly pořádně zabrat. Ale opak byl pravdou. Kromě stříbrných medailí v celkovém hodnocení jsme získali i diplom za originální knedlíček z ovesných vloček,“ vzpomíná s úsměvem Petr, člen prestižního juniorského reprezentačního družstva Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.