V pátek byla už tradičně připravená prezentace modelů a modelových kolejišť pro školy a školky, ale samozřejmě i pro širokou veřejnost. V sobotu a v neděli byl program doplněný o modelářské dílny, venkovní provoz Zahradní železnice Zásmucka, která povozila malé i velké. RC modeláři z Červeného Kostelce a České Metuje předvedli tankové bitvy a další zajímavé RC modely.

Návštěvníci si mohli prohlédnout různá modelová kolejiště, která přivezli modeláři ze spřátelených klubů nejen z Královéhradeckého, ale i Středočeského kraje.

Mnoho kolejišť viděli návštěvníci v České Skalici vůbec poprvé. Nechyběla kolejiště ovládaná klasickým analogovým způsobem, ale i digitální, která jsou řízena pomocí digitálních ústředen, či prostřednictvím mobilních telefonů a tabletů.

Vystavená byla kolejiště maličká, která se vejdou do kufříku, ale i kolejiště přesahující tři metry délky s dokonalou krajinou propracovanou do nejmenších detailů. Návštěvníci mohli obdivovat nejen kolejiště zkušených modelářů, ale i kolejiště ve výstavbě mladých členů modelářského kroužku z České Skalice.