„Dnes po poledni mi volal místní chovatel Jiří Pastor, že našel ve své ohradě v Horním Dřevíči roztrhanou ovci. Při prohlídce pastviny jsme asi o dalších dvě stě metrů dál našli druhou zardoušenou ovci. Jedna z nich byla zhruba ze dvou třetin sežraná a z druhé byly vyrvané vnitřnosti,“ uvedl ke čtvrtečnímu vlčímu útoku stárkovský starosta Petr Urban s tím, že se chovatel dohodl se zástupcem Správy CHKO Broumovsko, aby přijel na místo a zjistil, že se jedná o vlčí útok.

Zbývajících osm ovcí z desetihlavého stáda se rozuteklo neznámo kam. „Nevíme jestli nějakou zardoušenou nenajdeme ještě někde v lese. Objížděl jsem to po polích v okolí, ale Bůh ví, kde jim je teď konec,“ krčí rameny starosta Urban. ty byly rozběhlé po okolí a žádnou jsme nenašli.

Na území Stárkova se jedná o první útok za dobu, kdy byl výskyt vlka na Broumovsku potvrzen. „Dosud nejbližší zaznamenaný útok našeho regionu byl ve Velkém Dřevíči před čtyřmi lety a to byl jeden z prvních útoků v okolí,“ dodal Petr Urban.

Kvůli nedávné nehodě na železničním přejezdu se cesta vlakem pro zhruba 80 cestujících jedoucích odpoledním rychlíkem z Trutnova do Prahy neplánovaně protáhla. Srážka s osobním automobilem ve Studnici způsobila nejen zranění posádce automobilu, ale i tram
Nehoda na dráze uvrhne cestující do pasti, ze které vede komplikovaná cesta