Chladné počasí totiž tentokrát udržuje sněhovou peřinu i v nižších polohách, a tak příznivce sjíždění zasněžených svahů vítají i malá lyžařská střediska, jejichž provoz bývá závislý jen a pouze na dostatku přírodního sněhu.

Jedním z takových areálů v našem okrese je například lyžařský vlek na Nebíčku v Polici nad Metují. Ten se díky příznivým podmínkám mohl k radosti mnohých rozjet minulý týden. Podle slov obsluhujícího Josefa Dvorského byl vlek letos spuštěn po dvouleté pauze, neboť uplynulé zimy bohužel nepřinesly k zahájení provozu potřebné množství sněhu. Lyžařský vlek, který se nachází na mírném svahu vhodném i pro úplné lyžaře začátečníky, se poprvé rozjel přesně minulé pondělí odpoledne.

„Během týdne si sem chodilo denně zalyžovat okolo pětadvaceti lidí. O víkendu to pak bylo daleko více,“ informoval nás Josef Dvorský.
Lyžařský vlek na Nebíčku bude provozován až do doby, co to sněhové podmínky dovolí. Zájemci jej mohou využít od pondělí do čtvrtka vždy od 14.30 do 17 hodin. V pátek bývá lanovka k dispozici od 14.30 do 17 hodin a poté ještě večer od 18 do 21 hodin. V sobotu vlek funguje i dopoledne, a to od 9 do 12. Odpoledne je pak opět v provozu od 13 do 17 a od 18 do 21 hodin. Také v neděli mohou zájemci vyrazit na Nebíčko lyžovat celodenně a služby vleku využít od 9 do 12 a poté od 13 do 17 hodin. Denní vstupné je stanoveno na 30 korun pro děti i dospělé. Za večerní lyžování pak účastníci zaplatí padesátikorunu.

(Zuzana Kubečková)