Radek Jakubský z Náchoda v úterý večer vyrazil na procházku městem. Kolem půl jedenácté čekal, až bude moci přejít silnici. Z projíždějícího tmavého BMW na něj někdo nečekaně vystřelil.

„Stál jsem u křižovatky u Itálie a čekal, až přejede vůz, a budu moct přejít přes přechod a jít nahoru přes lávku k nádraží. Najednou jsem pocítil, že o mě cosi brnklo, ale jenom lehce. Z projíždějícího auta se ozýval pobavený smích. Přešel jsem tedy silnici, auto zahnulo pod viadukt, a to už na mě vystřelili znovu,“ popsal nepříjemné okamžiky napadený muž, který nenadálý útok odnesl modřinou na ruce.

Mlhavé svědectví

Pohotově sice mobilem ujíždějící vůz vyfotil, ale s ohledem na nedostatek světla není na snímku nic moc vidět. „Alespoň jsem si všiml, že to byl BMW 3 sedan, model E36. A pamatuji si, že SPZ začínala písmeny DOL,“ je si jistý napadený muž, který se o auta zajímá a sám kdysi vlastnil o model novějšího „bavoráka“.

Okamžitě po střelbě také volal na policii. „Vyrazili střelhbitě za nimi, ale neměli šanci je chytit, ti už zmizeli za hranicí v Polsku,“ dodal Radek Jakubský, který se o svou nepříjemnou zkušenost podělil na sociální síti. Zareagovali další lidé z Náchoda a Nového Města nad Metují s podobným zážitkem. „Také mám s nimi osobní zkušenost. Černé BMW, dnes okolo 13.10 u gymnázia .Trefili mě do obličeje nějakou červenou gumičkou,“ svěřila se Mirka Hvězdová. A další lidé, z nichž si udělala osádka černého BMW terč, přibývali.

Rozuzlení

Případ měl včera po poledni rychlé rozuzlení. A zasloužil se o ně právě napadený Radek Jakubský, který podle časů, kdy ke střelbě na procházející lidi docházelo, dospěl k názoru, že nebezpečnou zábavou si krátí cestu do práce či z práce Poláci, kteří jezdí na směnu do automobilky v Kvasinách. Rozhodl se, že se lumpům dostane na kobylku dřív, než střílením gumiček připraví třeba někoho o oko.

Podle příspěvků lidí, kteří byli stejně napadeni jako on, si udělal předpokládaný časový snímek, a včera po poledni vyrazil k hraničnímu přechodu v Bělovsi počíhat si na „škodnou“. A dočkal se. „Čekal jsem tam asi deset minut. A projeli kolem. Tak jsem se pověsil za ně a zavolal na policii. Celou dobu jsem jim říkal kam jedou a ještě jsem je filmoval. Dva z nich měli stažená okna a stříleli gumičkami po lidech. Ve Vrchovinách je policisté chytili,“ popsal svou úspěšnou akci Radek Jakubský.

„Útočníkům hrozí peněžitá pokuta, propadnutí věci, zákaz činnosti nebo také vykázání,“ okomentovala případ policejní mluvčí Eva Prachařová.

Airsoftová pistole. Ilustrační foto.
Mafiánská zábava: Osádka bavoráku s polskou SPZ střílí v Náchodě gumičkami