Nejsledovanější silniční stavbou je zřejmě rekonstrukce kruhové křižovatky „U Čedoku" na mezinárodní silnici v Náchodě a ulice Náchodské v Novém Městě nad Metují. Uzavřena pro veškerý provoz je ale také v turistické sezóně značně využívaná silnice v Teplicích nad Metují, která je přístupovou trasou do Teplicko-adršpašských skal.

Tam se po dlouhých letech jednání podařilo zajistit finance na kompletní rekonstrukci silnice, která připomínala tankodrom a určitě nebyla dobrou vizitkou pro turisty přijíždějící navštívit nádherné přírodní scenérie. Silnice je uzavřena v úseku od stáčírny minerálních vod až k restauraci Rybárna. Řidiči se zde musí obrnit trpělivostí dokonce až do října.

„Podle informací, které mám z kontrolních dnů, vše zatím probíhá podle daného harmonogramu. Na každé stavbě se vždy něco nečekaného naskytne, ale jsou to pouze drobnosti a termín dokončení to neohrozí. Věříme, že se stavbu podaří dokončit ještě s předstihem a koncem září by mohla být silnice opět zprovozněna," říká starosta Teplic Milan Brandejs.

Na hlavní cestě do turisticky vyhlášených skalních měst je závislá také návštěvnost, která je vždy největší právě v období letních prázdnin. Uzavírka však prý turisty neodradila.

„Nepozorujeme, že by uzavírka silnice v Teplicích nad Metují měla na návštěvnost skalních měst nějaký zásadní negativní vliv. Turisté jezdí stále, jen někteří nadávají na špatný stav silnic na objízdných trasách. V příští sezóně se ale dočkají nové komfortní přístupové komunikace," uvedla Martina Tauchmanová z informačního centra.

Z důvodu opravy opěrné zdi je uzavřena také silnice v Hlavňově, která vede rovněž do turisty vyhledávaného centra Hvězda. Tady oprava potrvá do konce září.

Uzavřena je i další cesta, tentokrát se jedná o úsek mezi obcemi Slatina nad Úpou a Červená Hora. V těchto místech se provádí rekonstrukce mostu přes řeku Úpu. Silnice bude uzavřena až do 8. listopadu.Rekonstrukce s úplnou uzavírkou silnice probíhá také mezi obcemi Borová a Nový Hrádek. Oprava této silnice by měla být dokončena do konce října.

Do konce srpna bude uzavřen jeden jízdní pruh v ulici Na Táboře v Novém Městě nad Metují. V tomto úseku se pracuje na zajištění svahu na severní části této komunikace.

Do konce týdne bude ještě uzavřena ulice Rudé armády v Jaroměři-Josefově. Tam se opravuje povrch vozovky. Provoz v tomto úseku bude obnoven v pondělí.

Neopravují se ale jen silnice. Kompletní rekonstrukcí prochází od 23. června také železniční trať mezi Jaroměří a Trutnovem. Při té příležitosti se rovněž opravují i železniční přejezdy, a tak i tady musí řidiči počítat s uzavírkami. V současné době se jedná o přejezd v obci Vysokov, kde bude uzavírka do 28. července. Dva železniční přejezdy jsou uzavřeny v obci Olešnice u Červeného Kostelce. Jeden bude otevřen 30. července a druhý 10. srpna. Do konce výluky železniční tratě, která potrvá do 10. srpna, budou uzavřeny ještě železniční přejezdy v Červeném Kostelci v ulici Zemědělská a také v obci Lhota za Červeným Kostelcem.

Řidiči tak prožívají další perné prázdniny a při plánování cest musí počítat s delším časem dojezdu, který stráví na objízdných trasách, které nejsou vždy ideální.