Doposud se v této ulici také parkovalo, avšak na hliněné ploše. Po dešti se proto tvořilo bláto a kaluže a nešlo parkovat všude. Nyní se tam postavila téměř šest metrů široká dlážděná plocha. A to jen 30 metrů od náměstí.

Jelikož stání nebudou vyznačena vodorovným značením, bude záležet především na ohleduplnosti a toleranci parkujících řidičů, aby parkovací plochu využívali co nejlépe. Tento týden bude ještě položen asfaltový koberec na příjezdovou komunikaci, kde se opravila i kanalizace, aby nedocházelo k tvoření kaluží. Na druhé straně komunikace se bude během dvou let do země překládat elektrické vedení. Až potom se plocha osadí dlážděním, na němž budou další parkovací místa.

Jak řekla Michaela Kajnarová z odboru rozvoje města, kompletně hotové bude parkoviště do konce tohoto týdne. Bude tak k dispozici už i hostům divadelní přehlídky Jiráskův Hronov.

Dalším důvodem vybudování nového záchytného parkoviště je i plánované omezení parkování na náměstí, které bude limitované na dvě hodiny a řidiči si budou příjezd značit na parkovacích hodinách, které bude možno zakoupit na městském úřadě či v informačním centru. Omezení vstoupí v platnost od září a umožní tak pohodlněji zaparkovat těm, kteří jedou za nákupy, kulturou či do restaurace. (jim)