Toto pondělí byly na silnici ukončeny veškeré stavební práce. Kompletní rekonstrukce byla zahájena v polovině března letošního roku a probíhala ve třech etapách.

Vystavěli chodníky i cyklostezku

V poslední, závěrečné fázi byla vystavěna cyklostezka, chodníky a vysázela se i zeleň. Na dokončení ještě čeká vodorovné dopravní značení, které je prozatím prováděno průběžně podle podmínek počasí bílou barvou. To bude na jaře nahrazeno trvanlivým plastovým nátěrem.

„Na tuto rekonstrukci čekalo naše město mnoho let a jsem velmi rád, že v letošním roce byla konečně realizována. Jednalo se o první z velkých rekonstrukcí novoměstských silnic, které už dlouho volají po opravě," pochvaloval si místostarosta Michal Beseda.

Dobrou zprávou pro obyvatele města i projíždějící řidiče je informace, že už na jaře příštího roku se prý začne s kompletní opravou Sepského mostu. V dalších letech se oprav dočká také silnice mezi Spy a Žižkovým náměstím v Krčíně, na kterou naváže oprava od Žižkova náměstí po křižovatku u Papežů.

V jednání jsou ještě další opravy

„V jednání je i oprava silnice mezi mostem u Ammannu a Vrchovinami. Královéhradecký kraj zároveň připravuje kompletní opravu silnice z Jaroměře až do Nového Města na Rychtu. Vedeme rovněž jednání o urychleném vybudování nového Rezeckého mostu a opravě silnice v ulici Na Hradčanech, s Českými drahami jednáme o možnosti rozšíření podjezdu pod železniční tratí u nádraží," dodal Michal Beseda.

Investorem rekonstrukce silnice byl Královéhradecký kraj, který je také jejím vlastníkem. Částka investovaná z krajského rozpočtu na rekonstrukci komunikace v Náchodské ulici přesáhla 35 milionů korun. Nové Město nad Metují financovalo nové chodníky, parkovací stání, cyklostezku a zeleň v celkových nákladech 10 milionů korun. Samotná realizace byla o 3,2 milionu korun levnější díky dotaci získané ze Státního fondu dopravní infrastruktury.