Zatímco včera bylo několik aut v okolí Náchoda, Vysokova či Nového Města nad Metují popadaných do příkopů, dnes je zatím hlášena jen nehoda kamionu, který v Chvalkovicích okolo sedmé hodiny ranní narazil do sloupu. Havárie se obešla bez zranění.

„V současné době je situace už lepší, i když kluzká vozovka a nebezpečí smyku na mnoha místech dále přetrvává. Silničáři stále mají mnoho práce s udržováním sjízdnosti. Hlavní tahy jsou sjízdné, po vedlejších silnicích by měli motoristé jezdit velice opatrně. Na autech by určitě měli mít obuté zimní pneumatiky, které si s klouzavou vozovkou poradí určitě mnohem lépe než obutí celoroční nebo dokonce letní," uvedla náchodská policejní mluvčí Eva Prachařová.

Silničáři dál upozorňují na sjízdnost hlavní silnice z Náchoda na Nové Město nad Metují. Směrem na Branku je cesta se zvýšenou opatrností obtížně sjízdná. Večer byla cesta mezi Náchodem a Novým Městem prakticky neprůjezdná, cesta mezi městy trvala lidem uvězněným v autobusech v kolonách i několik hodin.

Automobily v Náchodě jsou omrzlé, po chodnících to klouže. Od včerejška technické služby chodníky a silnice v centru města solily. Jinak to byla pěkná klouzačka a nešlo udělat krok bez obavy z pádu.

Policisté řidiče varují, aby v případě námrazy či mrznoucího deště snížili rychlost. „Samozřejmostí jsou zimní pneumatiky, ale při námraze ani ty nepomohou," upozornila mluvčí policie Eva Prachařová. Odborníci upozorňují, že při brzdění by měli řidiči vyšlápnout spojku.