„Je to hrůza, co se děje. Zasáhlo to tu snad každého," uvedla Deníku Romana Reimannová, rodačka z Náchoda, která s rodinou žije kousek od belgického hlavního města a dodala: „Otevřená válka. Odnesly to nevinné oběti."

Tragédie se přímo dotkla i lidí v našem regionu. „Útoky v Bruselu prokazují, jakou hrozbou je terorismus pro Evropu. Snažím se představit si a vnímat bolest způsobenou nevinným obětem a jejich pozůstalým. Přestože jsou cíle útoků mimo náš region, musíme vnímat, že se problém terorismu týká i nás," sdělil Petr Hable, starosta Nového Města nad Metují. 

Svou reakci na brutální události páchané teroristy v hlavním městě Belgii, které si vyžádaly 34 obětí a skoro 200 zraněných, nám poslal například i starosta Broumova Jaroslav Bitnar: „V tomto případě, stejně tak jako nedávno v Paříži, se dá říci pouze to, že mne to nepřekvapuje. Podívejme se, kdo byli atentátníci na WTC z 11. září, kdo z Paříže, kde studoval Asad & spol. Muslimové, Arabové do Evropy prostě nepatří. Nestanou se mírumilovnými lidmi ani po delším pobytu v Evropě, ani po získání univerzitního vzdělání. A co atentát při Bostonském maratonu? Také chudáci, kterým Amerika poskytla azyl. Neakceptuji tvrzení, že ne každý je terorista. Stačí jeden z milionu. Nechápu liknavé postoje evropských elit. Tohle šlo řešit již dávno a v zárodku. A hlavně razantně."