Nadějná kuchařka obdržela cenu v hodnotě tři tisíce korun a škola, jejíž barvy úspěšně hájila, dostala produkty Rio Mare ve stejné hodnotě. Ve finále soutěžilo 15 kuchařek a kuchařů z celé České republiky. Celkem se letošního ročníku zúčastnilo 38 středních škol se zaměřením na gastronomii.

Úspěšný recept Denisy Burgetové
Konfitované cibulové košíčky zapečené s tuňákem a parmazánem, obložené vlažným rajčatovým salátkem

Suroviny (4 porce): Konzerva tuňáka v olivovém oleji, lžíce lososového krému, lžíci másla, lžičku kukuřičné mouky, lžíce nakrájené barevné papriky, 8 lžic krájených rajčat, lžíce parmazánu, citronové šťávy a extra panenského olivového oleje, stroužek česneku, zelené bylinka a sůl na dochucení.

Postup: Oloupané cibuli seřízneme spodní část a povaříme v ochuceném roztoku balzamikového octu do poloměkka. Současně si vyrobíme z másla, mouky, mléka a soli základní omáčku, ochucenou lososovým krémem. Tuňáka smícháme s částí prochladlé omáčky, ochutíme a přidáme nasekanou zeleninu. Směsí naplníme košíčky z cibule, povrch završíme čepicí z omáčky a posypeme parmazánem. V troubě cibule zapečeme. V horké vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme je tekuté části, nakrájíme na kostičky, ochutíme sekaným česnekem, bylinkovým olejem a solí. Zapečené košíčky doplníme vlažným salátkem z rajčat.