VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nadějná kuchařka získala bronz v soutěži Svačina roku

Teplice nad Metují – Denisa Burgetová ze Střední školy hotelnictví a společného stravování Teplice nad Metují získala třetí místo v 5. ročníku gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare.

14.12.2017
SDÍLEJ:

Finále hodnotila odborná porota. Recept Denisy Burgetové v silné konkurenci obstál.Foto: archiv Střední školy hotelnictví a společného stravování, Teplice nad Metují

Nadějná kuchařka obdržela cenu v hodnotě tři tisíce korun a škola, jejíž barvy úspěšně hájila, dostala produkty Rio Mare ve stejné hodnotě. Ve finále soutěžilo 15 kuchařek a kuchařů z celé České republiky. Celkem se letošního ročníku zúčastnilo 38 středních škol se zaměřením na gastronomii.

Úspěšný recept Denisy Burgetové
Konfitované cibulové košíčky zapečené s tuňákem a parmazánem, obložené vlažným rajčatovým salátkem

Suroviny (4 porce): Konzerva tuňáka v olivovém oleji, lžíce lososového krému, lžíci másla, lžičku kukuřičné mouky, lžíce nakrájené barevné papriky, 8 lžic krájených rajčat, lžíce parmazánu, citronové šťávy a extra panenského olivového oleje, stroužek česneku, zelené bylinka a sůl na dochucení.

Postup: Oloupané cibuli seřízneme spodní část a povaříme v ochuceném roztoku balzamikového octu do poloměkka. Současně si vyrobíme z másla, mouky, mléka a soli základní omáčku, ochucenou lososovým krémem. Tuňáka smícháme s částí prochladlé omáčky, ochutíme a přidáme nasekanou zeleninu. Směsí naplníme košíčky z cibule, povrch završíme čepicí z omáčky a posypeme parmazánem. V troubě cibule zapečeme. V horké vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme je tekuté části, nakrájíme na kostičky, ochutíme sekaným česnekem, bylinkovým olejem a solí. Zapečené košíčky doplníme vlažným salátkem z rajčat.

Autor: Jiří Špreňar

14.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Skály, kam se podíváš, to je Adršpach.

Ve skalách se ztratili lidé. Hledali je hasiči

Soutěž o titul Dřevorubec roku v Adršpachu.
17

Dřevorubci soutěžili na parkovišti v Adršpachu

„Tanečník“ posprejoval sloup lampy, fasády domů i zvonky

Jaroměř - O tom, že sprejerství je velkým problémem téměř každého města a velmi špatně se odhaluje, by mohli vyprávět i jaroměřští městští strážníci.

Na Vysočině padla další záchranářská naděje

Náchodsko - Trápení druholigových šachistů Náchoda nebere konce.

Husa bez provázku a výcvik lavinových psů: prohlédněte si videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve dnech 18. a 19. ledna 2018.

Čůčobraní určí nejlepší a nejnechutnější nerévová vína

Žďár nad Metují - Již 30. kapitolu jedinečné knihy nazvané „Čůčobraní“, začnou dnes odpoledne psát v pohostinství ve Žďáru nad Metují. Tradičního setkání výrobců ovocných vín se mohou zúčastnit všichni ti, kdo do 16 hodin přihlásí svá čůča. „Od každého vzorku musí být dvě typizované jednolitrové láhve,“ připomíná Libor Martínek.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT
>