Zvířata, lidé 
i architektura…

V průběhu představení, které slovem doprovázela Kateřina Montaniová, mohli všichni přítomní obdivovat nejen působivou exotickou přírodu a zvířata zde volně žijící, která známe pouze ze ZOO, ale navíc byli seznámeni i s architekturou a životem místních obyvatel.
Dopolední představení bylo věnované dětem z druhého stupně základních škol z Hronova, Velkého Poříčí a Žďárek.

V soutěži školáci prokazovali znalosti

Po zhlédnutí produkce školáci soutěžili ve znalostech, které během programu načerpali, a správně odpovídající vylosovaní šťastlivci obdrželi drobné ceny.

Pro ty, kteří se chtěli dozvědět více, než bylo řečeno v průběhu programu, byla ještě připravena beseda. V ní padala spousta doplňujících otázek, což bylo znamením, že program děti zaujal.

Při odchodu byly pro všechny školáky ještě připraveny časopisy s názvem Příroda, které si mohly děti rozebrat, a krásné snímky z přírody si tak prohlížet i doma. 

Před podvečerním představením si příchozí měli možnost vyplnit anketní lístky, které byly po programu slosovány a deset vylosovaných lidí si nakonec odnášelo domů dárky související se zhlédnutým programem.

I po večerním představení se konala beseda a při odchodu si bylo možné zakoupit knihy či fotografie autorů představení.
Diashow měla u diváků obrovský úspěch, což dali znát i závěrečným potleskem. Kladné ohlasy bylo slyšet ještě na chodbách divadla.
Po skončení programu na pár otázek pro čtenáře Deníku odpověděla i Kateřina Montanová, která žije se svým manželem Milošem v Rakousku. Prozradila, že jejich vášní je cestování a fotografování, které v poslední době doplňují ještě filmováním.

Nejprve šetří, teprve pak cestují

„Na cestovatelské expedice se vydáváme vždy na dva měsíce, a to tehdy, když si na to našetříme. Všechny cesty si financujeme ze svých zdrojů a jediné, na co máme sponzora, je oblečení, které nám na naše cesty poskytuje zdarma.

Manžel je normálně zaměstnán a dělá spousty přesčasů, aby si nadělal dny, které potom strávíme na cestách. A já, jako výtvarnice, zpracovávám materiály z cest, připravuji je pro knižní vydání a ještě dodávám materiály do cestovatelských časopisů, se kterými spolupracujeme,“ vyprávěla Kateřina Montanová.

Ukazují místa, kam se lidé nedostanou

„S připraveným programem jezdíme pak po různých městech, abychom seznámili obyvatele a také školáky se zákoutími světa, do kterých se většina z nich během svého života zřejmě vůbec nedostane,“ zakončila Montanová.

Jiří Mach