Pondělí 3. prosince: USTLALI SI NA SNĚHU VE SKALÁCH
Téměř stovka táborníků z celé republiky rozbalila od pátku do neděle své stany v okolí chaty Hvězda v Broumovských stěnách. Zúčastnili se už 49. ročníku zimního táboření, které pořádá Klub přátel turistiky TJ Spartak Police nad Metují. Akce se jim povedla. Počasí bylo opravdu zimní. Nabídl se jim i krásný výhled na celé Broumovsko. Na programu byla také túra.

Úterý 4. prosince: VESNICE VZKŘÍSILA KOSTEL
Málokterá vesnice se může pochlubit tím, že se nad ní tyčí tři kostelní věže tak, jako tomu je v Bohuslavicích. Donedávna však z jedné z nich občas odpadl kus omítky. Patří evangelickému kostelu, který celý v posledních letech chátral. Teď však do dálky září novotou. V neděli 2. prosince kostel po opravě znovu otevřeli. Přesně po 113 letech od prvního otevření kostela, k němuž došlo 3. prosince 1899.

Středa 5. prosince: KONEC SVĚTA? NESMYSL A BLÁBOL
Českou Skalicí se šířil leták, ve kterém neznámý pisatel dával lidem návod, jak se zachovat při údajném konci světa. Jednalo se o bílý papír s počítačově psaným textem. Na jeho druhé straně bylo rukou připsáno, že jde o sdělení městského úřadu. Ten však žádné takové sdělení občanům nevydal.

Čtvrtek 6. prosince: K MALOVANÉ ŠKOLCE PŘIBUDE I MALOVANÁ ŠKOLA
Mateřská škola Vítkova v Náchodě Bělovsi prošla v letošním roce příjemnou proměnou. Vedle zateplení obvodových stěn budovy nechyběla výměna všech oken ve druhém patře a vstupních dveří. Úpravou zádveří vznikla i nová šatna. Fasádu zdobí veselé autorské malby Kláry Mičíkové. Město si nyní vezme do parády i budovu Základní školy 1. máje, která se nachází jen nedaleko mateřské školy.

Pátek 7. prosince: AUTOBUSY BUDOU STAVĚT JINDE
Už od neděle 9. prosince došlo ke změnám autobusových stanovišť v Polici nad Metují. V části Tyršovy ulice, kde sídlí poštovní úřad a sokolovna, došlo ke zrušení zastávek. Ty se přemístily do stávajících v ulici Husova a v části Tyršovy ulice před muzeem Merkuru. Všechna stanoviště, jak výstupní, tak i nástupní, se sloučila do prostor u Bezděkových sadů.