Na rozhořčené reakce pacientů, kterým se nelíbí systém placení parkovného u nemocnice, reagovalo vedení Oblastní nemocnice Náchod vstřícnou změnou. Na parkoviště bude nyní 15 minut vjezd zdarma.

Kolik za parkovné
Provozní doba parkoviště nemocnice Náchod je v pondělí až pátek od 6 do 15.30. Sobota, neděle a svátky jsou zdarma.
Prvních 15 minut je nyní zdarma, první hodina stojí 30 korun. Za každou další započatou zaplatí řidiči 10 korun. Maximálně zde mohou stát čtyři hodiny za celkový poplatek 60 korun.

„Rozhodli jsme o zavedení patnáctiminutové doby, během níž bude vjezd na nemocniční parkoviště zdarma. Využít ho budou moci například návštěvníci nemocniční lékárny,“ uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar, který rovněž vysvětlil, proč nemocnice k nepopulárnímu zpoplatnění parkoviště přistoupila.

„Chci zdůraznit, že k výběru parkovného vedení nemocnice nepřistoupilo z důvodu zvýšení tržeb, ale z důvodu opakující se situace, kdy na parkovišti řidiči odstavovali vozidla celodenně. Kvůli tomu zde nemohli parkovat zaměstnanci nemocnice,” říká, že zavedení parkovného má pouze regulující funkci, aby nebylo využíváno v režimu odstavné plochy pro ty, kteří ani nejdou do nemocnice na ošetření.

Parkování u náchodské nemocnice.
Návštěvu u lékaře v náchodské nemocnici prodraží parkovné

Jiří Řezník