Výzkumný projekt s názvem „Nemocnice roku 2007“ zorganizovala letos po druhé pnezisková organizace HealthCare Institut. Nejlepší zdravotnické zařízení v zemi volilo od 10. září do 4. listopadu více než 17 tisíc pacientů, což je o pět tisíc více než v prvním ročníku.


„Z takto dobrého hodnocení máme samozřejmě radost. Je to výsledek práce celého lékařského týmu i managementu naší nemocnice,“ říká k hodnocení Miroslav Švábl, ředitel Oblastní nemocnice Náchod, která se o stupínek výše posunula na pomyslnou stříbrnou příčku z loňského třetího místa.
První místo v Královéhradeckém kraji a druhé místo v celorepublikové kategorii fakultních nemocnic získala Fakultní nemocnice Hradec Králové. „Konkurence v našem kraji je obrovská, ale i to přispívá k vysoké kvalitě služeb, které poskytujeme,“ dodává ředitel Miroslav Švábl.

Cílem tohoto projektu je pravidelně vytvářet aktuální žebříček českých nemocnic z pohledu měření spokojenosti jejich klientů, a tím podporovat rozvoj kvality poskytovaných služeb ve zdravotnictví. V anketě bylo připraveno 23 otázek a odpověďmi na ně pacienti hodnotili svůj pohled na kvalitu péče lékařů či sester nebo kvalitu stravování. Lidé mohli také navrhnout, v čem by se měla nemocnice zlepšit.


„Veškerá data, která nám HealtCare Institut poskytne, určitě vyhodnotíme a problémovými oblastmi se budeme zabývat,“ ujišťuje ředitel Oblastní nemocnice Náchod Miroslav Švábl.