„My jsme žáci z Police, potřebujem velice, ZUŠlechtit naší ZUŠ, čtyři tři dva jedna už,“ zpívali žáci pěveckého kroužku školy na podporu on-line sbírky na portálu hithit.com, která byla spuštěna s ušlechtilým záměrem vybavit nově budovaný koncertní sál, na nějž z úvěru města nezbývají finanční prostředky.

Povedlo se a neuvěřitelné se stalo skutečností ZUŠ v Polici nad Metují získala díky 242 přispěvatelům za 45 dní závratných 550 354 korun na nejnutnější vybavení koncertního sálu.

„Jsme hrdí na to, že všichni, kdo naší škole přispěli, tak dokázali, že má své jedinečné a nepřehlédnutelné jméno ve světě uměleckého vzdělávání. Všem patří obrovské díky za vyjádřenou podporu, která nás zcela jistě povzbudí do další práce s dětmi,“ rozdělil se po ukončení sbírky o své bezprostřední dojmy ředitel školy Lubor Bořek.

Žáci školy si budou díky povedené sbírce užívat zbrusu nové a moderní vybavení sálu nejen při výuce povinného předmětu „orchestrální hra”, ale i při školních recitálech, večírcích a koncertech. „Získané finance budou především využity na nákup sedaček. Sál se také postupně vybaví světly, zvukovou technikou, oponou a dalším zařízením nezbytným k provozu,“ konkretizoval Lubor Bořek.

Škola sbírkou dokázala, že uměleckého vzdělání, které rozdává, si její současní, ale i bývalí žáci a jejich rodiče, příbuzní i známí, nadmíru váží. Vzkazy na podporu sbírky zasílali i sami absolventi školy, kteří tak prokázali ZUŠ svou vděčnost za základní vzdělání v jejich profesionální umělecké cestě v zahraničí. Škola také zaujala několik příznivců z řad místních společností a jednotlivců, kteří přispěli mimořádně vysokými částkami. „Vyjádřili zcela jasně úctu významnému renomé školy, které mezi ostatními svého druhu zcela jistě má,“ těší ředitele školy.