Narozeninová párty odstartovala řadou her a soutěží, při kterých si užili spoustu legrace nejen klienti NONY, ale také jejich kamarádi z místní Základní školy Komenského a z Danety, centra zdravotně postižených v Hradci Králové.

Mají zahradu

Nejdůležitejším okamžikem celého veselí se však stalo otevření nově zrekonstruované zahrady se spoustou zeleně, která klientům NONY nabízí nejen místo pro relaxaci, ale také dostatek plochy pro sportovní vyžití. Na zahradě jsou totiž kromě laviček k dispozicii i houpačky, malé hřiště s basketbalovými koši a mnoho dalšího.


„Zahradu jsme dostali po zrušení mateřské školy do pronájmu od města za jednu korunu ročně. Na rekonstrukci, která byla velmi náročná, nám finančně přispěla Nadace O2, jenž nám věnovala částku 350 tisíc korun,“ sdělila ředitelka NONY Jana Potočková. Doplnila, že pomoci se jim dostalo i při obstarávání vybavení zahrady. Například trampolína, která byla včera téměř neustále v obložení dětí, se zakoupila díky osobnímu daru starosty německého města Hilden, které je partnerem Nového Města .


Kromě zmíněného čekalo na účastníky oslav ještě jedno překvapení. Zástupce Společnosti Duha, nadace pro děti postižené mozkovou obrnou, umožnil všem nahlédnout na dva unikátní obrazy Mony Lisy a Madony s dítětem složené z tisíců nebarvených přírodních říčních mušliček.