V Náchodě se uskuteční novoroční ohňostroj v centru města, a to 1. ledna od 18.00 hodin. „Zveme všechny malé i velké na tradiční novoroční ohňostroj. Přijít společně oslavit začátek nového roku 2015 mohou na Masarykovo náměstí v Náchodě," zve na každoroční světelnou podívanou mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

Dodala, že cílem novoročního ohňostroje, který město pořádá, jsou především osobní setkání, kdy si lidé mají možnost za doprovodu ohromujících světelných i zvukových efektů popřát do nového roku 2015.

V první části budou světelné efekty doprovázeny melodií známé vokální skladby a v druhé části pak bude ohňostroj probíhat v tónech klasické hudby ze známého baletu. „Prozradíme jeden nový světelný efekt, kterým budou obrazce zářivých čar pokropených zlatým deštěm. Jednoduše řečeno, o tom se nedá mluvit, to se musí vidět," doporučuje Nina Adlof.

Velkolepý novoroční ohňostroj rozzáří oblohu i nad Velkým Poříčím. Diváci ho mohou sledovat od 17.00 hodin, a to v prostoru pod kostelem a v ulici Školní.

Také v České Skalici se chystá velkolepá podívaná, která oslaví začátek roku 2015. Na Husově náměstí začne od 18.00 hodin velký komponovaný ohňostroj s hudbou. Pořadatelé znovu slibují vynikající podívanou a mnoho překvapivých prvků. „Přijďte se přesvědčit, vezměte s sebou děti a známé," lákají pořadatelé.

Novoměstští si mohli vychutnat krásu rozzářeného nebe už včera, poslední den v roce. Ohňostroj se tady uskuteční na Husově náměstí, a to při silvestrovském rodinném odpoledni.