Brzy po ránu se na cvičiště začali sjíždět kynologové z celé republiky, ale i z Polska, aby se svými čtyřnohými miláčky všech ras a velikostí předvedli své dovednosti a sehranost a pokusili se nasbírat co nejvíce bodů, které byly důležité při závěrečném hodnocení.

Při ranním slavnostním nástupu přivítal soutěžící vedoucí závodů Pavel Jurišta, který všem popřál úspěšné absolvování všech disciplín. Po seznámení s propozicemi a harmonogramem už nic nebránilo tomu, aby se začalo soutěžit a psovodi se svými čtyřnohými kamarády předvedli, co v nich opravdu je.

Soutěžilo se v kategoriích, od nejlehčí ZZO, přes ZM po ZVV1. V připravených disciplínách bylo potřebné zvládnout především poslušnost a ovládání psa, aport, zdolávání překážek a nejatraktivnější zejména pro diváky, ale zároveň nejtěžší disciplínu, kterou je obrana.

Po sečtení bodů přišlo na řadu očekávané vyhlášení vítězů. Nejúspěšnější byl Vratislav Jirman ze Sport klubu Náchod se psem Brixim, který získal 191 bodů z 200 možných. Tím si také vybojoval putovní pohár.

„Nevyskytly se žádné problémy a hlavně nám bylo příznivě nakloněno počasí. Spokojenost byla i na straně soutěžících, kteří při loučení děkovali za příjemně strávený den," řekl vedoucí závodů Pavel Jurišta.