Kapela Klapeto, děti ze zájmových kroužků náchodského Déčka a desítky příchozích. Ve vstupní hale náchodské městské knihovny panovala při zpívání koled příjemná atmosféra.

Na polickém náměstí se sešly zhruba dvě stovky lidí, aby si za hudebního doprovodu kapely Dam Trio společně zazpívaly nejen koledy, ale i další vánoční písničky. Na zahřátí byly pro příchozí připravené teplé nápoje. „Atmosféra byla skvělá a už se těšíme, až se k akci připojíme příští rok,“ říká Jana Rutarová z Pellyho domů v Polici nad Metují, které akci připravily spolu s kapelou Dam Trio.

Sbor notičky při Základní škole a Mateřské škole Krčín rozezpíval okolo tří set lidí u vánočního stromu na Husově náměstí v Novém Městě nad Metují. Akci Česko zpívá koledy zde připravil v rámci adventního programu novoměstský Městský klub.

Poprvé se ke zpívání koled s Deníkem připojila i Vila Čerych v České Skalici. „Vystoupili žáci z českoskalické ZUŠ a jejich paní učitelka hrála na klávesy. Moc si pochvalovali atmosféru, kterou jsme doladili vánoční výzdobou a svíčkami,“ potěšilo Anetu Zvarovou z Vily Čerych.

„Všichni jsme si s radostí zazpívali, punč s chutí zmizel, čaj zmizel, poklábosilo se, zasmálo se a tak to má být,“ komentovala průběh zpívání vánočních koled u malovaného betléma pořadatelka akce Jiřina Rolečková z TJ Sokol Jasenná.