V Suchém Dole na Policku se na tamní děti těšila novotou vonící školní budova, která prošla v uplynulých několika měsících velkou rekonstrukcí. Výsledkem stavebních prací jsou například nové prostory v půdní vestavbě – tělocvična, školní družina, knihovna či sociální zařízení.

Úderem osmé hodiny ranní byl zahájen v suchodolské škole nový školní rok. Po úvodním proslovu starosty obce Vítězslava Vítka, v němž se děti i rodiče dozvěděli podrobné informace týkající se přestavby školy a života v obci, se přešlo k šerpování těch nejmenších – prvňáčků, kteří usedli do školních lavic poprvé v životě. Kromě šerpy s titulem Prvňáček 2010 dostali i školní pomůcky pro úspěšné absolvování první třídy.

Poté se dostala ke slovu ředitelka školy Lenka Soumarová, která seznámila všechny přítomné s tím, co vše se bude v rámci školního vyučování v následujících deseti měsících na jejich škole dít. Děti a rodiče se dozvěděli například o tom, jak platit či odhlašovat obědy, jak bude fungovat školní družina či kdy se bude jezdit na plavecký kurz do Náchoda.

Následovala společná prohlídka školní budovy, konkrétně nových prostor, které vznikly ze staré půdy. Děti byly unešeny především z nové tělocvičny a ze školní družiny, přičemž ti největší nedočkavci si ihned utíkali vyzkoušet novou hru – stolní fotbálek – od které se nemohli dlouhou chvíli odtrhnout.
Mimo jiné má škola nové schodiště, nové zateplení, provedeny byly také terénní úpravy v podobě chodníků.
„Nyní jsou na řadě nátěry plotů a školní zahrada, kterou bychom chtěli kompletně vybavit, například novými průlezkami,“ řekl nám starosta s tím, že v současné době se shánějí na vybavení zahrady potřebné finance.

Suchodolští školáci odcházeli v první školní den domů s úsměvem na tváři a s prvním číslem školního časopisu Strom, ve kterém jsou shrnuty všechny důležité informace týkající se právě začínajícího školního roku. (Věra Sýkorová)

SOUTĚŽ:

Vyrazilo ve středu 1. září také vaše dítě prvně do školy? Zaznamenali jste jeho cestu fotoaparátem? Pochlubte se ostatním a zapojte se do soutěže!

Pošlete nám snímky svého prvňáčka, rádi je zveřejníme!
A na ty nejzdařilejší čeká jako odměna balíček dětských knih!

Na vaše příspěvky se těšíme na emailové adrese
milan.moravec@denik.cz do 8. září.

Poté budou čtenáři prostřednictvím ankety na našich webových stránkách vybírat z došlých snímků vítěze!