Odtud pokračovali do Police nad Metují, Bezděkova, Hronova, Velkého Poříčí, Náchoda, Pekla a v 18.30 hodin etapa končila v Novém Městě nad Metují. Celkem běžci urazili po cestách okresu téměř 50 kilometrů a ukrojili tak nepatrnou část z celkové trasy, která je dlouhá přes 56 tisíc kilometrů a vede přes území více než 80 států.

Během celé doby nesli běžci symbol harmonie, který tvoří hořící pochodeň. Tu si předávají z ruky do ruky lidé, se kterými se běžci cestou setkávají.

Cílem Světového běhu harmonie je posilovat mezinárodní přátelství a vzájemné porozumění a překonávat přitom kulturní, národnostní a politické hranice.

Města a obce, do nichž World Harmony Run zavítal i na Náchodsku připravovali přijetí pochodně zástupci samosprávy. A tak v Adršpachu běžce, které nezastavil ani déšť, přivítala starostka Dana Cahová. V Teplicích, kde rovněž neviděli slunce, ale zato viděli mnoho zářících lidí, účastníky běhu povzbudil starosta Milan Brandejs.

Pochodeň dorazila po návštěvě Police v doprovodu malých hronovských fotbalistů i do parku Aloise Jiráska v Hronově. Tam je přivítal místostarosta Josef Thér s dětmi ze základní školy. Pro běžce to nebyla jen přestávka k oddychu, ale s dětmi si zasoutěžili. Žáci měli za úkol podle řeči poznat, z kterého státu který běžec pochází. Všichni měli možnost chvíli si pochodeň podržet a potom si s ní ještě několikrát oběhli park. Přes Náchod a Peklo dorazili běžci do Nového Města nad Metují, kde je přivítali nejen starostka a místostarosta, ale také mažoretky a dětský pěvecký sbor. Po večeři se mohli vytrvalci obdivovat krásám města pohledem ze zámecké věže.

Včera ráno je pak čekala další etapa vedoucí z Nového Města nad Metují přes Dobrušku a Rychnov do Žamberka. (řez, jim)