Co se podařilo dokončit v průběhu srpna? Kvůli poškozené střešní krytině došlo k zatečení do třídy a družiny v nejvyšším patře ZŠ Komenského v ul. Sokolská. Při opravě střechy, došlo k jejímu přespádování jednoduchými krovovými prvky s bedněním. Po zabezpečení střechy před dalším zatečením se rozběhly práce v nejvyšším patře budovy, kde byly škody největší. Stěny byly obloženy sádrokartonovými deskami a vytvořila se sádrokartonová příčka s pouzdrem pro zatahovací dveře. Souběžně s opravou sádrokartonových podhledů a stěn se demontovala stará zářivková svítidla ve třídě, v družině a na chodbě a byla nahrazena moderními LED panely, které nejenom lépe svítí, ale jsou také úspornější. S tím souvisela i úprava elektroinstalace a vše bylo završeno novou výmalbou a výměnou podlahových krytin.

Během letních prázdnin proběhla oprava podlahy ve třídě v MŠ Březinova, kde je položena nová vinylová podlaha a v herně pak kombinace vinylu s kobercem.

Mezinárodní horolezecký filmový fesstival v Teplicích nad Metují.
Začíná horolezecký filmový festival. Letos je plný novinek a bude více on-line

Až do začátku srpna zde probíhaly práce na výměně kotlů. Původní plynové atmosferické kotle z roku 1993 už dosluhovaly, a byly proto nahrazeny novými výkonnějšími plynovými kondenzačními kotly. V jedné místnosti školky, která byla poddimenzovaná, docházelo ke špatnému ohřevu otopného tělesa, proto proběhla oprava topných rozvodů v celém objektu. S výměnou kotlů proběhly drobné stavební úpravy a úpravy elektroinstalace a regulace vytápění objektu.

V červenci probíhala oprava sociálního zařízení a technické místnosti v budově odloučeného pracoviště MŠ Myslbekova U Kočovny. V obou místnostech jsou nové omítky, elektrické rozvody, rozvody vody a kanalizace, nové zařizovací předměty, obklady a dlažba. V technické místnosti je nový sprchový kout pro personál a nový bojler.

„Příjemné zázemí si zaslouží nejen děti, ale i učitelky a učitelé. Všem zhotovitelům velké díky za dobře odvedenou práci,“ okomentoval včera starosta Jan Birke prázdninové práce.

Anna Špreňarová