„V současné době zde vzniká nová prodejna, u které bude také velké parkoviště. Ti, kteří by jeli nakupovat, by mohli stavět auta tam. Počkáme do této doby a uvidíme, zda se ostatní plochy v centru trochu uvolní,“ uvedl tenkrát starosta města Petr Mědílek.


Nové parkoviště u obchodu však funguje téměř tři měsíce a zdá se, že místa v centru jsou obsazena ve většině případech ve stále stejné míře.
„Podle mého názoru se možná trochu uvolnila plocha na autobusovém nádraží. Když chodím kolem, tak se mně zdá, že už nebývá tak plná. Parkoviště vedle Městského úřadu a před spořitelnou jsou však narvaná auty stále,“ zhodnotil občan Pavel Labík.


Také starostovi Petru Mědílkovi se zatím nezdá, že by parkoviště u Plusu pomohlo ostatní větší plochy v centru „vyčistit“. Podle jeho slov však nyní není v investičních záměrech vybudovat v centru nějaké další větší parkoviště. „V budoucnu bychom ale chtěli vytvořit parkoviště u divadla, kde by bylo asi 50 míst. Jeho budování však závisí samozřejmě na tom, kolik budeme mít k dispozici finančních prostředků,“ doplnil Mědílek.


Ten také upozornil na to, že brzy dojde k úpravě parkovací plochy před spořitelnou, a to z důvodu, že její současný stav je nebezpečný a bývá zde hodně dopravních nehod. Parkoviště by mělo být ohraničeno, vjezd a výjezd přísně určen a parkovací „kotce“ přesně vyznačeny. „Bude zde tak o něco méně parkovacích míst než bylo k dispozici doposud,“ sdělil starosta Mědílek.