Tělocvičná jednota Sokol Vlkov tak využije v nadcházejících měsících 60 tisíc korun na projekt Rok na vlkovské návsi. Od července do prosince tady plánuje uspořádat pro širokou veřejnost vystoupení hudebních skupin, loutkových divadel a divadelních společností v prostoru, který obec společně s místními spolky a občany vybudovala v roce 2006. „Těší nás, že díky získanému grantu můžeme ještě více oživit prostor pro setkávání všech generací pod lipovým stromořadím. První akcí bude v sobotu 5. července Letní pouťová slavnost pod lipami s taneční zábavou od 16 hod. V prosinci projekt zakončíme Putováním k Betlému, jehož tradici jsme založili v loňském roce. V mezidobí k nám pozveme divadelníky, plánujeme uspořádat také odpoledne s ukázkami řemesel nebo sportovní den,“ uvedla Helena Rezková, hospodářka TJ Sokol Vlkov


Na projekt Pranýř – centrum kultury pro všechny dostalo od Fondu T-Mobile 50 tisíc korun i Občanské sdružení Náchodská Prima sezóna, které získalo do užívání od města prostor bývalé restaurace Pranýř na náchodském náměstí. Vzniknout tady má kulturní centrum s minigalerií pro studenty i seniory a všechny, kteří budou mít o jeho činnost zájem.


Částkou 50 tisíc korun byl podpořen i projekt záchrany vojenského hřbitova z prusko-rakouské války v České Skalici. Hřbitov byl zřízen v roce 1893 na místě, kde byli pohřbeni vojáci, kteří padli v bitvě u České Skalice 28. června 1866. Nalézá se tady 37 pomníků, z nichž je 10 ve velmi špatném stavu a hrozí jejich zánik. Cílem projektu je tyto pomníky restaurovat.


Mezi úspěšné žadatele se zařadila také obec Provodov – Šonov, která získala 50 tisíc korun na vybavení hřiště pro školní i mimoškolní činnost.
Posledním z úspěšných žadatelů se stal spolek B. U. K. Zdoňov, Teplice n. Met., který získal 45 tisíc korun na podporu projektu mateřského klubu Bukáček.