Od ranních hodin bylo možné nově zrekonstruovanou kapličku navštívit a prohlédnout si, jak se oprava, kterou provedli nejen dobrovolníci, ale také specializované firmy, povedla. Práce spočívaly hlavně v provedení izolace proti vodě, stažení ocelovými táhly a opravě omítek. Dále byla osazena nová krytina a elektroinstalace. Také se realizovala generální oprava zvonu, osazení elektropohonu a oprava inventáře. Od zahájení prací uběhl pouze jeden rok a největší zásluhu na celé opravě má Jaroslav Jeništa.


V šestnáct hodin nastala slavnostní chvíle, kdy do kapličky přišel pomocný biskup Mons. Josef Kainek v doprovodu hronovského emeritního faráře P. Ladislava Šidáka, aby odsloužil Poutní mši svatou spojenou s vysvěcením kapličky. To už se před kapličkou choulilo pod deštníky desítky lidí jak místních, tak i z okolních obcí, které neodradilo ani velmi špatné počasí a nenechali si tuto sváteční chvíli ujít.


V úvodním slovu přiblížil Antonín Hurdálek celou historii kapličky, která sahá až do roku 1800. Potom již dostal slovo Mons. Kainek a mše svatá.
Po vysvěcení bylo v přilehlé hasičské zbrojnici připraveno pro příchozí občerstvení a byly promítány fotografie zachycující opravu kapličky. V devatenáct hodin se v kapličce ještě uskutečnila májová pobožnost.

(Jiří Mach)