Studenti účastí v tomto projektu tak získají díky zahraniční spolupráci jiný pohled na možná řešení problémů v sousedních státech.

V přednáškovém sále městského divadla dr. J. Čížka přivítal13. červnastarosta města Jan Birke spolu s místostarostou Tomášem Šubertem všechny studenty od nás, z Rakouska a Maďarska včetně několika pedagogů. Jedná se oúčastníky zFakulty dopravní ČVUT v Praze, Fakulty stavební Technické a ekonomické univerzity Budapešť a Fakulty stavební Technické univerzity Vídeň. Pod jejich odborným vedením budou posluchači vysokých škol společně pracovat na zadaných úkolech a zároveň rozvíjet a obohacovat jazykové znalosti nejen o prvky běžné komunikace, ale zejména o výrazy odborné.

Na základě uvedení do problematiky dopravy v Náchodě byly studentům předány potřebné materiály a mohli se tak hned od včerejška věnovat jednotlivým zadaným úkolům.

Pozornost je věnována především řešení průtahu silnice I/33 městem, významným okružním křižovatkám, přednádražnímu prostoru, úpravám parkovcích a odstavných míst, dopravě v centru města a informačnímu systému.

Slavnostní zakončení spojené s prezentací odvedené práce se bude konat v pátek 17. června.