A jak se k natáčení filmu dostala? „Jsem v pražské herecké agentuře a asi jsem se panu režisérovi líbila, a tak si mě vybral," vysvětluje skromně dívka. Své herecké dovednosti rozvíjí také v dramatickém kroužku v hronovském Dominu, baví ji zpěv a hraje na klavír.

Natáčení bylo podle ní doslova úžasné a spolupráce se Zdeňkem Troškou výborná. „Hrála jsem kamarádku starostových dcer a sestru ministranta Vildy," popsala svoji roli. Ta prý nebyla vůbec složitá ani těžká. „Bavila jsem se u toho, bylo to super. Moc jsem si to užila," vzpomíná s úsměvem.

Do náchodského kina Vesmír, kde se v pátek odehrávala jedna z prvních premiér filmu, doprovodily Nelu také spolužačky. „Říkaly, že se jim komedie líbí. Vyprávěla jsem jim i zážitky z natáčení. Třeba jak byla u prvního natáčení strašná zima a my tam lítali v tričku a pak zase bylo horko. Střídalo se počasí a ke všemu nastaly i záplavy," líčí mladá herečka, která by prý mohla mít malou roli i ve třetím pokračování filmu.

Babovřesky viděla Nela dokonce už potřetí. V Hradci Králové, v Praze i v Náchodě. „Je to bomba. Každý se u toho pobaví a zapomene na starosti běžného života. Je to super," nešetří chválou.

V budoucnu by se talentovaná dívka chtěla herectví i nadále věnovat. „Ráda zpívám, takže by mě bavilo si zahrát třeba v muzikálu," plánuje.

Natáčení filmu bylo podle maminky Nely poměrně náročné. „I když má dcera malou roličku, záběr se točil třeba dvě až tři hodiny. Opakoval se i desetkrát, muselo všechno klapnout," popisuje Ivana Řehořová.

Rodina prý dívku podporuje, jak se dá. „V tom, co si dcera vymyslí, tak se ji snažíme podpořit. Jezdí také na herecké školy a hraje v Hronově divadlo. Řešíme, zda se bude herectví v budoucnu věnovat. Chtěla by se dostat na konzervatoř," říká Nely maminka. Té by se ale spíš zamlouvalo, kdyby se dcera stala třeba učitelkou ve školce a až poté se rozhodla, v jakém studiu dál pokračovat. „Myslím, že herci to nemají jednoduché," je přesvědčená, ale i přesto si přeje, aby byla dcera hlavně šťastná a spokojená.