„V této době jsem se z dovolené již vrátila. Byla jsem v Řecku. Moc se mi tam líbilo a teď už budu svoje volno trávit především pracovně a občas budu trochu relaxovat. Do dovolené jsem ochotna investovat tak kolem 30 tisíc korun,“ svěřila se Deníku Soňa Marková, poslankyně Parlamrntu České republiky za KSČM.


Poslanec Jiří Hanuš (KDU–ČSL) z Červeného Kostelce je proslulý tím, že tráví svoji dovolenou chatě v místě svého bydliště. Letos je to však trochu jinak. „Tento rok trávím dovolenou pracovně. Dcera se mi provdala na Moravu, takže jí pomáhám na stavbě nového domu. Jinak nikdy nejezdíme nikam daleko na dovolenou, moje žena nemá ráda cestování v autě a docela rádi trávíme dovolenou poblíž Náchoda,“ řekl Hanuš.


Jeho kolegyně Zdeňka Horníková (ODS) z Náchoda se na dovolenou chystá příští týden. Zatím, jak říká, vyřizovala pracovní resty.


„Dovolenou budu trávit v České republice. Částečně v rodinném domě ve Žďárkách s vnoučete. Chystám se taky na Šumavu nebo na Moravu,“ prozdradila Horníková, která je ochotna za dovolenou utratit 10 tisíc korun.


Senátora Petra Pakostu z ODS Deník zastihl při jeho dovolené v kanceláři. „Teď v létě nejedu nikam daleko na dovolenou, spíše mě čekají takové nárazové akce, jako jsou výlety na kole na hory a podobně.


Na nějakou delší dovolenou se chystám po zimních volbách. Většinou se v rámci dovolené jezdím potápět, což jsou celkem nákladné dovolené většinou to vyjde v rozmezí 30 až 60 tisíc korun. Už mám za sebou několik destinací jako je Egypt, Mexiko, Galapágy nebo Mozambik. Teď mě čeká pouze relaxace, výlety ale také práce,“ uvedl Pakosta. (mas, hyš)