Diváci na tribuně však místo odhlavičkování míče jedním z fotbalistů pouze zaslechli pořádnou ránu – oba hráči, kteří sledovali vysoký míč a navzájem o sobě nevěděli, se srazili hlavami. Oba fotbalisté dopadli na trávník a zatímco náchodský Tomáš Martínek se po chvíli zvedl, domácí Martin Štejnar zůstal ležet v bezvědomí. „Už když oba padali, tak bylo vidět, že je zle. K zemi šli úplně bezvládně bez nějaké zjevné snahy o koordinaci pohybu,“ popsal nám situaci bezprostředně po srážce jeden z diváků. Ležícímu broumovskému záložníkovi přispěchali na pomoc hrající trenér Jaroslav Vejprava a vedoucí družstva Jaromír Louda, kterým pomohla i Lída Martincová, která zúročila své zdravotnické znalosti. „Společnými silami jsme mu zaklonili hlavu a vytáhli zapadlý jazyk,“ popsal Jaroslav Vejprava první kroky při záchraně mladého fotbalisty. Vytáhnout zapadnutý jazyk ale nebylo nic snadného, což mohou potvrdit pokousané prsty zachránců. Jakmile se otřesený fotbalista rozdýchal a uvolnil sevření zubů přišel k vědomí. Za několik minut přijela přímo na hřiště pojízdná ambulance ZZS, která pak oba fotbalisty odvezla do broumovské nemocnice.

Včera byl Martin Štejnar převezen do Oblastní nemocnice Náchod na další odborné vyšetření, z něhož se vrátil s krčním límcem.

Broumovské mužstvo tak během třech týdnů postihlo už druhé vážné zranění hráčů. Začátkem dubna totiž v Černilově Lukáš Hanák utrpěl dvojitou frakturu holení a lýtkové kosti.

Ve čtvrtek se v Broumově hraje další derby: tentokrát to bude dlouho očekávaný zápas s Policí nad Metují.