"Zavítali k nám i lidé z okolních vesnic. Pro malé byl připraven čaj a pro velké svařené víno a něco sladkého a slaného k zakousnutí. Zpívání koled se protáhlo až do osmé hodiny večerní a měli jsme tak možnost si mezi sebou i popovídat," pochvalovala si za organizátory Kateřina Bartošová, že se díky tradici Česko zpívá koledy lidé setkali v předvánočním čase. "Už teď se všichni těšíme na další ročník."

Zdroj: Deník/Jiří Špreňar

Tradici neporušili v Jasenné na Jaroměřsku. Po dvouleté vynucené odmlce vyslyšelo výzvu TJ Sokol Jasenná více než 60 místních občanů všech věkových skupin, aby se v betlémských kulisách pod rozsvíceným vánočním stromem přidalo k deníkovské výzvě Česko zpívá koledy.

Náchod
HLASUJTE: Vybíráme ten "NEJ" vánoční strom Náchodska i kraje

"Připravili jsme pro povzbuzení adventní nálady silný svařáček, horký čaj, domácí vánočku a některé pečlivé hospodyně přinesly na ochutnávku i první cukroví. S úderem osmnácté hodiny jsme, za hudebního doprovodu sestry Zuzany Polednové odzpívali připravené koledy pro tento rok a naplněni předvánoční náladou přidali i několik vlastních hitů," poděkovala všem návštěvníkům za skvělý pěvecký výkon a úžasnou atmosféru organizátorka setkání Jiřina Rolečková, která je po dlouhá léta duší tohoto projektu v Jasenné.

Pravidelným účastníkem adventní akce Česko zpívá koledy je ZUŠ v České Skalici. Ten letošní ročník měl ale poněkud jiný charakter. Děti z pěveckého sboru Viktorka tentokrát zpívali koledy už brzy odpoledne v klubovně zahrádkářů, kde se konalo Předvánoční setkání seniorů.