„Součástí projektu je například vybudování dvanácti odpočívadel na atraktivních místech, která zviditelní historické, kulturní a přírodní hodnoty jednotlivých obcí mikroregionu,“ říká koordinátor projektu Jan Balcar. Každé odpočívadlo bude tvořit stůl, dvě lavice a informační panel. Chystá se také vydání mapy Společenství obcí Podkrkonoší s vyznačením cyklotras, informačních letáků nebo vytvoření databáze poskytovaných služeb.

Díky zvýšení informovanosti o rozsahu služeb poskytovaných v regionu mohou v budoucnosti vzniknout nová pracovní místa. Podklady budou zpracovány ve čtyřech jazykových mutacích – češtině, polštině, němčině a angličtině. Informace v angličtině a němčině budou hlavně kvůli stále se zvyšujícímu počtu nově příchozích obyvatel z Holandska.

Projekt bude realizován od ledna do prosince letošního roku. Zmapované výstupy budou zpracovány do elektronické databáze a umístěny na webových stránkách SoP www.podkrkonosi.info. Bezmála milionovou akci se podaří v plné míře zrealizovat v případě získání finanční dotace z Programu obnovy venkova Královéhradeckého kraje 2009. (zál)