Na Náchodsku si první děti roku 2010 dávaly na čas. „Zatím se žádné miminko nenarodilo,“ informoval nás 1. ledna dopoledne Lukáš Holub, tiskový mluvčí Oblastní nemocnice Náchod, a.s. Stejnou informaci podal mluvčí nemocnice Deníku ještě krátce před 18 hodinou. Avšak jen o pár minut později došlo konečně ke změně.

Přesně v 18 hodin spatřila v náchodské porodnici světlo světa holčička Melisa Janičová. Ta je sedmým dítětem Heleny Janičové z Jaroměře – Josefova. Doma čekají holčičku tři sestřičky a tři bráškové, přičemž nejstaršímu sourozenci je 10 let a nejmladšímu 1,5 roku.

Na svět přišla malá Meliska s váhou 2860 gramů a délkou 47 centimetrů. Holčička se narodila o 20 dní dříve než se čekalo, termín porodu měla její maminka stanovený na 21. ledna 2010. „Vůbec jsem nečekala, že budu mít první miminko v novém roce, ale je to pěkný pocit,“ svěřila se maminka Helena.

Jen o 8 minut později se na stejném místě narodila další holčička – Adélka Suchánková. Po porodu vážila 3175 gramů a měřila 49 centimetrů. Jejími rodiči jsou Tereza Suchánková a Pavel Ludvigh z Náchoda. Na novorozenou sestřičku se těší i bráška Bohdan, který oslaví za pár dní čtvrté narozeniny. Adélka přišla na svět v termínu.

Hned následující den, v sobotu 2. ledna, se vydal do náchodské porodnice Lubomír Franc, hejtman Královéhradeckého kraje. Novorozené Melisce a její mamince pogratuloval a předal dárky v podobě květin a pětitisícového poukazu určeného na vybavení pro miminko.