Otevření 22. července nové vstupní recepce s prohlídkou upravených kanceláří a dalších prostor Obvodního oddělení policie Broumov, se zúčastnili starostové okolních obcí, policisté i nynější místostarosta Broumova Kamil Slezák, který zde ještě před šesti lety sloužil jako vedoucí oddělení.

OO PČR Broumov sídlí ve vile, jež dříve patřila německé rodině, která byla po válce odsunuta. Ředitele krajského ředitelství policie brig. gen. Petr Přibyl zmínil i první větší rekonstrukci tohoto objektu z roku 1995. Stejně jako tehdy, tak i letos byly v některých místnostech zachovány štukové výzdoby stropů. Rekonstrukce a zejména vybudování nové vstupní recepce vznikla v souladu s projektem Ministerstva vnitra ČR „P 1000“.

Cílem rekonstrukce bylo zajistit příjemnější podmínky pro občany i pro policisty a vytvořit ze zastaralých prostor moderní služebnu.

Prohlídka oddělení začala v suterénu, kde jsou dvě cely, které byly momentálně prázdné, takže Královéhradecký hejtman Lubomír Franc si jednu z nich mohl prohlédnout i zevnitř.

V Broumově momentálně slouží 22 policistů + vedoucí oddělení a jeho zástupce, což je v porovnání s ostatními útvary slušný počet. „Pamatuji si, když nás tady sloužilo 12 lidí, tak to bylo hodně náročné,“ zavzpomínal zástupce vedoucího oddělení Daniel Šumpík, které hosty po vylepšeném oddělení provázel.

Zvýšený stav policistů na zdejším oddělení se promítl i do objasněnosti trestné činnosti, kde mu patří první příčka v rámci okresu. „I když byli policisté poměrně zatížení rekonstrukcí a činnostmi, které nybyly spojeny s výkonem služby, tak si určitě zaslouží poděkování a doufejme, že se jim bude takto dařit i do budoucna,“ uzavřel vedoucí ÚO Náchod David Fulka.