Ihned po slavnostním otevření zrekonstruovaného úseku mohli Komenskou ulicí začít projíždět první řidiči, a to za účasti policistů, kteří po nějakou dobu řídili dopravu.

Kromě nových asfaltových povrchů silnice, chodníků či veřejného osvětlení vznikl u tamní mateřské školky zvýšený práh s přechodem pro chodce, který zajišťuje větší bezpečnost zejména dětem a rodičům, jež školku navštěvují. „Právě pro rodiče, jež umisťují své ratolesti do mateřské školy Komenského jsou vyhrazená čtyři parkovací místa. Dále tu vzniklo pět míst pro invalidy,“ uvedla Nina Adlof s tím, že celkově je nyní k dispozici devět desítek parkovacích míst.

Před necelým měsícem získala ulice navíc novou zeleň v podobě šestatřiceti kusů mladých stromů – javorů, jež byly pracovníky dodavatelské firmy nasazeny do ostrůvků po obou stranách silnice, v místech bezprostředně se dotýkajících chodníků. Ty nahradily staré, v půlce dubna vykácené javory.

Řidiči si libují, jízda po Pražské byla hororem

Komenského ulice v Náchodě, která byla předevčírem slavnostně znovuotevřena všem motoristům, se průběžně rekonstruovala již od roku 2007.
Veškeré opravy, jednak vzhledem ke své náročnosti, jednak v závislosti na investičních možnostech jedné z dodavatelských firem, byly rozděleny do tří etap. V rámci jednotlivých etap se kromě Komenského ulice rekonstruovaly také ulice boční.

V první, zahajovací etapě v roce 2007 proběhla rekonstrukce ulice Českoskalické, při níž bylo opraveno celkem 365 metrů komunikace. Druhá etapa pokračovala v roce 2009, a to opravou první části ulice Komenského. Jednalo se o úsek s délkou 246 metrů.

„V rámci třetí, poslední etapy opravy komunikace byla v polovině června letošního roku provedena kompletní rekonstrukce v délce 280 metrů včetně nového veřejného osvětlení,“ uvedla mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

„Rozhodně jsem rád, že se to konečně opravilo, že tudy opět můžu jezdit do města. Průjezd Náchodem byl při současných nekonečných kolonách na Pražské ulici skutečným hororem,“ prohlásil Karel Novák, jeden z řidičů, který má jízdu po zbrusu nové vozovce již za sebou.