Před několik a týdny dokonce vznikla i protestní petice, na niž Romové nasbírali kolem dvou set podpisů.

 

Vyhrožuje nám

„Chceme opakovaně vyjádřit svou nespokojennost s činností romských terénních pracovníků. Vadí nám nedostatek soukromí při jednání v jejich kanceláři, nedodržování mlčenlivosti z jednání, vyhrožování a zastrašování romských klientů a celkový nezájem o řešení romské problematiky,“ shrnul důvody stávky jeden z jejích organizátorů Zoltán Kuru.


Náchodští Romové jsou s terénními pracovníky Pavlem Vargou a Jarmilou Šenkovou nespokojení už delší dobu. „Když jdeme za panem Vargou do kanceláře, nedá se s ním jednat. Sedí tam jeho rodina, poslouchá cizí problémy, a to nám vadí. Otáčí se k nám zády, je arogantní. Jednou k nám přišel kvůli úklidu na Kašparáku a vyhrožoval, že jakmile to tam neuklidíme, seberou nám veškeré sociální dávky,“ stěžuje si Helena Kurová.


„My jsme za panem Vargou šli, aby nám pomohl vyplnit formulář kvůli příspěvku na školu, a ani nevěděl, jak na to a poslal nás jinam. Když jsme se vrátili s vyplněným formulářem, tak nám žádost zamítl a ani nevysvětlil proč. Vůbec se s námi nebavil,“ nelíbí se Olze Balogové.