Úderem sedmé hodiny ranní byly závody zahájeny výstřelem a tím vypukly i boje o úlovky. Hladina rybníku se tak propletla vlasci se splávky a každý čekal, kdy se na jeho návnadu nachytá první úlovek. Po každém úspěšném záběru, kdy byla ryba vytažena z vody, tak byla komisařem přeměřena a puštěna zpět do rybníka.

Úlovky se měřily a přepočítávaly…

Každý úlovek se přeměřil a přepočítal na body, kdy za plevelnou bílou rybu byl za deset centimetrů jeden bod a za normální rybu (kapr, štika) za jeden centimetr byl jeden bod.

Na závěr se body sečetly a dle toho se určovalo i pořadí. Hodnotné ceny od sponzorů si potom mohl vybrat každý podle svého, ovšem čím bylo umístění lepší, tím byl i větší výběr cen.

V letošním ročníku se nejlépe dařilo místnímu Vratislavu Kejzlarovi, který posbíral 401 bodů. Za ním se umístil s 396 body Jiří Kosař z Opočna a na třetím místě skončil s 362 body Tomáš Maček ze Starého Plesu.

Úspěšný byl i nejmladší závodník Michal Čuda z Náchoda, který vytáhl 52 centimetrů dlouhého kapra.

Jak prozradil Jaromír Bojar, ekonom místního rybářského svazu, aby nebylo o úlovky nouze, bylo v minulém týdnu do rybníku vypuštěno čtyřista kaprů a od neděle bude rybník plně otevřen pro lov.

Spokojen byl Bojar i s účastí, ke které velkou měrou pomohl i krásný slunečný den. Místní rekord stoosm závodníků ale překonán nebyl.

„Uvidíme příští rok na jubilejním dvacátém ročníku, třeba se to podaří, jelikož bychom chtěli připravit i jubilejní ceny a první výhrou by měla být plazmová televize," dodal pro nalákání Bojar.

 Jiří Mach