Už během dopoledne se kádě u hráze začaly pomalu plnit kapry, candáty, tolstolobiky, amury, okouny a štikami. Z kádí, kde je rybáři roztřídili, putovaly ryby na nákladní automobil, který je převážel do sádek, kde si počkají do doby, než se dostanou na vánoční stůl.

Výlovu využily i stovky lidí, kteří se přišli na práci rybářů podívat. Spousta z nich si kupovala čerstvé ryby, které se na místě prodávaly. Nejprve však museli vystát dlouhou frontu, která se před stánkem neustále tvořila.

Tradiční výlov, to byl velký zážitek zejména pro děti. Ty nebojácné si rybičky i pohladily a nebo je vzaly i do ruky. Pak je však dost překvapilo, když zjistily, jak jsou ryby kluzké a z ruky jim vyklouzly.

„Na výlov jsem se přišel podívat s vnukem. Aby viděl, jak rybáři pracují a co musí udělat, než se nám ryba dostane na stůl. Kupovat dnes rybu nebudeme, to si necháme až před Vánoci, kdy to má také svoji atmosféru," uvedl Jiří Lukeš z Červeného Kostelce.

Jeho vnuk Ondřej Buchal doplnil:„Přišel jsem se s dědou podívat, jak se loví ryby. Líbí se mně to tady. Prohlédl jsem si to a taky bych chtěl být rybářem."

Především nakoupit ryby si přišel Ladislav Škoda od Červeného Kostelce. „Už tady jsem po několikáté a vždy se nechá dobře nakoupit. Dnes to přitom šlo, ani nebyla tak velká fronta jako v předešlé roky," svěřil se Škoda.

Výlov a nákup ryb si nemohl nechat uniknout Pavel Středa ze Zábrodí s dětmi. „Jelikož jsem místní, tak se na to každý druhý rok těšíme. Koupil jsem toho víc, něco sníme teď, ale na Vánoce si také něco necháme," dodal. Jeho dcera Markétka sice už na výlovu byla, ale prozradila, že se jí vždy líbí. „Těším se, až si na rybách také pochutnám," dodala.

Někteří příchozí využili i příležitosti vypuštěného rybníku a pustili se po jeho dně na romantickou procházku. Čas na další pravidelný výlov přijde za dva roky.