Sportovní den zahájil soubor mažoretek v pokročilém věku z Červeného Kostelce, který měl u klientů velký úspěch. Břišní tance a vystoupení na lidovky Šly panenky silnicí a na píseň Pětatřicátnice se všem velice líbily.

Kuželky, lovení ryb, šipky…

Po vystoupení Jitka Ansorgová, ředitelka Justynky, přivítala hosty, kteří přijeli z Domova Dolní Zámek Teplice nad Metují, Domova pro seniory z Broumova, Tmavého Dolu, Lampertic, Opočna a příbuzné zdejších klientů. Hry byly odstartovány.

Na soutěžící, kteří v úvodu obdrželi cedulku, na kterou se zaznamenávaly splněné úkoly, čekaly nenáročné disciplíny kuželky, hádání, lovení ryb, trénování paměti a šipky.

Kdo všechny disciplíny splnil, dostal dáreček v podobě dřevěného piráta a kytičky vlastnoručně vyrobené klienty domova.

Těm, kterým už zdraví plně neslouží, pomáhal ochotný personál, a tak nikdo ze soutěžících nebyl hendikepován při plnění soutěžních disciplín.

Když bylo dosportováno, přišel na řadu oběd. Senioři si pochutnali na výborném guláši, po kterém se ještě stoly zaplnily spoustou dobrot, například věnečky, koláčky, vínečkem, ovocem a hlavně nechybělo hodně pití, které přispělo i přes strašlivé vedro k dobré náladě všech.

V odpoledních hodinách přišel na řadu čas volné zábavy, při které k tanci a poslechu hrál pan Kubeček z Červeného Kostelce.

Nebylo důležité zvítězit…

A tak se tancovalo, zpívalo a povídalo… Největší úspěch měla píseň Mašinka, při níž se k tanci zvedlo mnoho lidí a za přispění personálu se zapojili i senioři na vozíčku.

Zábavný sportovně oddechový den se opět vydařil všichni se bavili až do pozdního odpoledne. Nebylo důležité zvítězit, ale účastnit se, tak vážení sportovci příští rok v Justynce na shledanou!

 Jiří Mach